Fietsen op een ongezonde manier mogelijke oorzaak van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Fietsen op een ongezonde manier mogelijke oorzaak van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Te hoge druk op het perineum, het lichaamsdeel tussen scrotum en anus, is soms de oorzaak van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

De wetenschap is het unaniem eens dat sporten goed is voor het sexleven, iemand die regelmatig aan sport doet zal waarschijnlijk minder last hebben van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). Toch is er één sport waarvoor we enig voorbehoud moeten maken en dat is fietsen. Fietsen is natuurlijk gezond, maar dan wel wanneer het op de juiste manier gebeurt.

Fietsen op een ongezonde manier kan erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken. Dat geldt uiteraard niet voor mannen die regelmatig een fietstochtje maken. Zoals vaak het geval is, schaadt ook overdaad in het geval fietsen. Echte fietsmaniakken kunnen wel degelijk met problemen van sexuele aard af te rekenen krijgen. Vaak weten ze niet waar daar de oorzaak van is, geen haar op hun hoofd zal er aan denken dat de fiets daar voor iets tussen zit.

Te hoge druk op het perineum, het lichaamsdeel tussen scrotum en anus, is soms de oorzaak van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). Die overdreven druk kan worden veroorzaakt door het zadel, maar ook bijvoorbeeld door het dragen van een te spannende koersbroek. Volgens het Amerikaans National Institute for Occupational Safety and Health is het belangrijk dat (amateur-)wielrenners een fiets kiezen die perfect bij hun lichaam past. Op die manier kunnen sexuele problemen worden vermeden.

Syndicatie