Gebruik van voorbehoedsmiddelen kan tot onverwacht bloedverlies leiden

Gebruik van voorbehoedsmiddelen kan tot onverwacht bloedverlies leiden

Infecties kunnen verantwoordelijk zijn voor vaginale bloedingen na het hebben van seks of na het nemen van een douche

Er zijn tal van redenen waarom een vrouw plots met vaginale bloedingen wordt geconfronteerd. Op de eerste plaats zijn er de ontstekingen in de onderbuik die op hun beurt aanleiding kunnen geven tot ontstekingen van de baarmoeder, de eierstokken enzovoort. Die ontstekingen kunnen uiteindelijk tot bloedverlies leiden.

Uiteraard moet er ook rekening worden gehouden sexueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s), die op hun beurt eveneens infecties en dus vaginale bloedingen kunnen veroorzaken. Veel mensen denken nog altijd dat SOA’s iets uit het verleden zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. De jongste jaren zijn deze sexueel overdraagbare aandoeningen aan een nieuwe opmars begonnen.

Gebruik van voorbehoedsmiddelen kan tot onverwacht bloedverlies leiden. Dat geldt op de eerste plaats voor vrouwen die nog maar pas gestart zijn met het nemen van de pil. Vooral in de eerste maanden van de zwangerschap kunnen dan korte en beperkte bloedingen optreden.

Die vaginale bloedingen kunnen ook optreden bij vrouwen die vergeten om de pil op regelmatige tijdstippen te nemen. De meeste dokters raden aan om de pil alle dagen op hetzelfde tijdstip te nemen. Ook het gebruik van spiraaltje kan tot infecties en dus tot bloedverlies leiden.

Infecties kunnen vooral verantwoordelijk zijn voor vaginale bloedingen na het hebben van seks of na het nemen van een douche. In dat geval is het steeds aanbevolen om dubbel waakzaam te blijven. Hou vaginale bloedingen goed in de gaten, want ze kunnen tot ernstig ongemak aanleidig geven.

Syndicatie