Gevaarlijke sex kan erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken

Gevaarlijke sex kan erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken

Sommige sexspelletjes houden het risico’s op peniskwetsuren in, met erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) tot gevolg

Gevaarlijke sex kan erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken. Dokters worden nogal eens geconfronteerd met mannen die sexuele problemen hebben en die na enig aandringen moeten toegeven dat ze met hun partner gevaarlijke sex hebben bedreven. Dat kunnen bijvoorbeeld niet voor de hand liggende houdingen zijn, die niet altijd vrij zijn van risico’s. 

Sommige sexspelletjes houden het risico’s op peniskwetsuren in, met erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) tot gevolg. Maar ook gewone sex is niet altijd zonder risico’s. De penis kan bijvoorbeeld schade oplopen wanneer de vagina van de vrouw bij de penetratie niet voldoende vochtig is. Zelfs kleine kwetsuren kunnen een rem vormen op de sexuele bedrijvigheid, zo leert wetenschappelijk onderzoek.

Om erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) te voorkomen is het ook belangrijk dat de penis niet uit de vagina wegglijdt, waardoor het dierbaarste lichaamsdeel van de man tegen een hard onderdeel van de vrouw botst. De gevolgen kunnen dan inderdaad pijnlijk zijn, waardoor de zin in sex alleszins op dat moment als sneeuw voor de zon wegebt. Ook moet de vrouw onmiddellijk gewaarschuwd worden wanneer ze haar lichaam op de verkeerde manier beweegt, met schade aan de penis tot gevolg.

Syndicatie