Goed slapen gaat meestal gepaard met een goed sex leven

Goed slapen gaat meestal gepaard met een goed sex leven

Oxytocine bevordert de aanmaak van endorfine, waardoor we beter kunnen slapen

Joy Davidson, dokter en tevens psychiater en sextherapeute, is een enthousiast verdediger van het hebben van meer sex en dat vanwege de gunstige neveneffecten die aan de geslachtsdaad zijn verbonden. Davidson vestigt er de aandacht op dat er heel wat wetenschappelijke studies zijn verschenen over de band tussen gezondheid en het regelmatig hebben van sex.

Goed slapen gaat meestal gepaard met een goed sex leven, zo stelt Davidson. Wie regelmatig van de bil gaat, zal al wel zelf hebben opgemerkt dat geslachtsverkeer leidt tot een weldadige slaap. Vooral de man zal na te zijn klaargekomen vrij snel in slaap vallen, tenminste wanneer beide partners hun stoeipartij geen verlengstuk willen geven.

Wetenschappelijk is er een plausibele verklaring voor het feit dat we na het hebben van sex meestal snel in slaap vallen. Sex bevordert de creatie van oxytocine, dat op zijn de beurt de aanmaak van endorfine bevordert, waardoor we beter kunnen slapen. Vrouwen hoeven dus niet langer verbaasd te zijn wanneer hun man na te zijn klaargekomen als een blok in slaap valt.

Syndicatie