Is het normaal dat ik minder snel een erectie krijg naarmate ik ouder word?

Is het normaal dat ik minder snel een erectie krijg naarmate ik ouder word?

Een penis wordt minder gevoelig tijdens het verouderingsproces

Naarmate we ouder worden, worden we (hopelijk) wijzer. Dat is één van de weinige voordelen die aan het ouder worden verbonden zijn. Een aantal andere lichaamsfuncties gaan echter minder goed functioneren. Bij de ene persoon is deze ontwikkeling duidelijker merkbaar dan bij de andere. Algemeen zal echter bij iedereen vanaf de leeftijd van 50 jaar wel iets schelen.

Ook op sexueel vlak zal ouderdom een zekere vorm van achteruitgang met zich meebrengen. Is het normaal dat ik minder snel een erectie krijg naarmate ik ouder word? Dat is inderdaad de normaalste gang van zaken. Op de eerste plaats heeft dit te maken met de afname van het testosterongehalte. Iemand op 18-jarige leeftijd is een echte hormonenbom, in een latere fase van het leven zal de sexuele drang een heel stuk minder zijn.

Een penis wordt verder minder gevoelig tijdens het verouderingsproces, waardoor het eveneens moeilijk wordt om een erectie te krijgen. Hetzelfde geldt overigens voor het orgasme. De vraag is uiteraard of sexuele contacten daardoor minder prettig verlopen. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Waarschijnlijk is het antwoord op deze vraag afhankelijk van persoon tot persoon.

Syndicatie