Is het normaal dat mijn penis met het ouder worden minder goed functioneert?

Is het normaal dat mijn penis met het ouder worden minder goed functioneert?

Kwaliteit en volume van het sperma nemen af met het verstrijken van de tijd

De mannelijke penis is een orgaan als alle andere, wat betekent dat er geen superprestaties van verwacht moeten worden. Vadertje tijd zal de penis niet sparen, naarmate we ouder worden zal dit ook aan de penis merkbaar worden. Inderdaad, erecties zullen minder snel komen en zich minder snel opvolgen. Ook de weg naar het orgasme zal wat moeilijker af te leggen zijn.

Is het echt wel normaal dat mijn penis met het ouder worden minder goed functioneert?, horen we iemand vraagt. Het verouderingsproces spaart niets of niemand, ook de penis niet. Dat blijkt overigens ook uit de urinefunctie, de urinestroom zal afzwakken naarmate de tijd verstrijkt. Dat heeft te maken met een verzwakking van de blaasspieren, maar ook in veel gevallen met een vergroting van de prostaat.

Maar daar stopt het niet mee. De kwaliteit en het volume van het sperma nemen af met het verstrijken van de tijd. Een orgasme zal gepaard gaan met minder sperma, terwijl oudere mannen die nog een kind willen verwekken steeds meer moeite zullen hebben om de vrouw zwanger te maken. Jammer, maar daar aan de wetten van de natuur valt nu eenmaal niet te tornen. 

Syndicatie