Is het waar dat goede sex de werking van het liefdeshormoon bij mannen en vrouwen stimuleert?

Is het waar dat goede sex de werking van het liefdeshormoon bij mannen en vrouwen stimuleert?

Sex kan een positieve invloed hebben op de intimiteit binnen een relatie

Met iemand naar bed gaan, schept een band die niet zo snel zal verdwijnen. Zelfs in geval van een one-night-stand zullen de partners van één nacht elkaar op een speciale manier bekijken. Die band reikt uiteraard verder wanneer twee sexpartners een vaste relatie uitbouwen. Volgens sommige wetenschappers is er zelfs sprake van een liefdeshormoon.

Is het waar dat goede sex de werking van dit liefdeshormoon bij mannen en vrouwen stimuleert?, zo luidt een vraag die ons regelmatig wordt gesteld. Inderdaad verhoogt sex de niveaus van het oxytocine-hormoon, dat wel eens het sexhormoon wordt genoemd. De werking van dit hormoon is des te werker wanneer er binnen een sexuele relatie regelmatig een orgasme wordt bereikt.

Sex kan ook een positieve invloed hebben op de intimiteit binnen een relatie, zo blijkt uit onderzoek gevoerd aan de University of Pittsburgh en aan de University of North Carolina. Oxytocine blijkt een band te scheppen, band die op vertrouwen berust. Uit onderzoek bij 59 vrouwen die de menopauze nog niet hadden bereikt, bleek dat knuffelen de werking van het oxytocine-hormoon nog versterkte.

Syndicatie