Hoe komt het dat mijn penis krimpt met het ouder worden?

Hoe komt het dat mijn penis krimpt met het ouder worden?

Twee factoren zijn verantwoordelijk voor de wijziging in de omvang van de penis bij het verouderen

Veel mannen vrezen voor het verlies van hun potentie bij het ouder worden. Inderdaad neemt de sexuele kracht naarmate de jaren verstrijken, maar deze ontwikkeling gaat gepaard met een aantal andere wijzigingen in het mannelijk lichaam. Het zal duidelijk zijn dat deze wijzigingen niet bepaald als een vooruitgang kunnen geïnterpreteerd worden.

Hoe komt het dat mijn penis krimpt met het ouder worden?, is een vraag die vaak aan dokters wordt gesteld. Twee factoren zijn verantwoordelijk voor de wijziging in de omvang van de penis bij het verouderen. Op de eerste plaats is er de afzetting van vettige substanties (zogenaamde plaatjes) in de kleine adertjes van de penis. Die adertjes zijn verantwoordelijk voor de bloedtoevoer naar de penis. Dit proces wordt ook wel het dichtslibben van de aderen genoemd.

Er is nog een tweede oorzaak waarom de penis kleiner wordt met het ouder worden en dat is het opduiken van inelastisch weefsel in de omgeving van de erectiekamers. We krijgen een erectie wanneer deze kamers met bloed worden gevuld. Wanneer zich hier verstoppingen voordien, zullen onze erecties kleiner worden en dus ook onze penis kleiner lijken.

Syndicatie