Hoe kunnen we als echtpaar op latere leeftijd nog een bevredigende sexuele relatie hebben?

Hoe kunnen we als echtpaar op latere leeftijd nog een bevredigende sexuele relatie hebben?

Naarmate we ouder worden, gaan man en vrouw steeds minder op dezelfde golflengte zitten

Zowel in een mannen- als in een vrouwenlichaam verandert er met het ouder worden het één en ander. Bij vrouwen zet de menopauze uiteraard de hele hormonenhuishouding op stelten, bij de mannen gaan de organen bestemd voor de voortplanting met de jaren minder goed functioneren. Dit moet onvermijdelijk invloed op het sexleven hebben. Dat hoeft echter niet in te houden dat oudere mensen geen bevredigend sexleven kunnen hebben.

Hoe kunnen we als echtpaar op latere leeftijd nog een bevredigende sexuele relatie hebben?, is dan een volgende logische vraag. Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel eenvoudig: alles hangt af van wat man en vrouw van een sexuele relatie verwachten. In sommige gevallen stelt zich geen enkel probleem, meestal zijn dit echtparen die gewoon door de jaren heen sex zijn blijven hebben.

Naarmate we ouder worden, gaan man en vrouw echter steeds minder op dezelfde golflengte zitten. Dat betekent dat het steeds zeldzamer gaat worden dat beide partners nog zin hebben in sex. Viagra kan – wat de man betreft – een oplossing aanreiken. Uiteindelijk mogen we echter niet vergeten dat sex iets is wat in het hoofd zit. Een pilletje alleen zal daarom geen soelaas brengen.

Syndicatie