Hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte kunnen oorzaak van erectiestoornissen

Hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte kunnen oorzaak van erectiestoornissen

Hoge bloeddruk of medicijnen voor bestrijding hoge bloeddruk kunnen erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED), maar de algemene gezondheidssituatie telt hoe dan ook mee. Hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte kunnen erectiestoornissen veroorzaken, iets wat over het algemeen minder geweten is. Een algemeen medisch onderzoek is dan ook noodzakelijk wanneer zulke stoornissen opduiken.

Hoge bloeddruk zelf, maar ook medicijnen voor de bestrijding van hoge bloeddruk kunnen erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken. Het testen van de bloeddruk kan uiteraard ook thuis gebeuren, er zijn daar in de handel voldoende handige apparaatjes voor verkrijgbaar. Blijft de bloeddruk een probleem, dan is het hoe dan ook noodzakelijk om doktersadvies in te winnen.

Wie last heeft van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) en tevens van hoge bloeddruk waarvoor medicijnen worden genomenn, wordt geconfronteerd met de vraag van de kip en het ei. Wat is verantwoordelijk voor de problemen: de hoge bloeddruk op de medicijnen die worden genomen om de bloeddruk te verlagen? Zelfs de dokter kan in dit geval moeite hebben om een antwoord te formuleren. 

 

Syndicatie