Kan het zijn dat de kleur van mijn eikel (het uiteindende van de penis) van kleur is veranderd?

Kan het zijn dat de kleur van mijn eikel (het uiteindende van de penis) van kleur is veranderd?

Penis van bejaarde man zal opnieuw sterk lijken op diens prepuberale penis

Het proces van veroudering heeft betrekking op heel ons lichaam. Naarmate de jaren verstrijken, zullen we minder bestand zijn tegen grote inspanningen. Bovendien gaan een aantal lichaamsdelen signalen van sleet voorkomen. De benen willen bijvoorbeeld niet zo goed meer mee, terwijl ook het geheugen het laat afweten. Minder bekend is dat ook de penis van de man aan ouderdomsverschijnselen onderhevig is.

Kan het zijn dat de kleur van mijn eikel (het uiteindende van de penis) van kleur is verandert?, zo werd ons onlangs gevraagd. De eikel (glans penis), het uiteinde van de penis, is in erectietoestand normaal paars. Die paarse kleur zal met het ouder worden verdwijnen. De oorzaak daarvan is eigenlijk heel eenvoudig: er zal minder bloed naar de penis vloeien.

De penis van een bejaarde man zal opnieuw sterk lijken op diens prepuberale penis, in die zin dat ook bijvoorbeeld het haar op het geslachtsdeel zal uitvallen. Het mannelijk lid zal met andere woorden langzaam maar zeker kaal worden, zoals ook bijvoorbeeld de schedel van zijn drager. Irwin Goldstein, director of sexual medicine aan het Alvarado Hospital in San Diego en hoofdredacteur van The Journal of Sexual Medicine, wijst deze ontwikkeling toe aan de afname van de testosteron wanneer de jaren verstrijken.

Syndicatie