Kan ik met natuurlijke producten mijn sexuele drift (libido) verhogen?

Kan ik met natuurlijke producten mijn sexuele drift (libido) verhogen?

Succes kan in deze materie niet gegarandeerd worden

Kan ik met natuurlijke producten mijn sexuele drift (libido) verhogen? Naar het antwoord op deze vraag wordt al sinds de oudheid gezocht. Er bestaan tal van producten die naar verluidt de sexuele potentie zouden verhogen. Over het succes van die producten bestaan echter de nodige twijfels. Succes kan in deze materie inderdaad niet gegarandeerd worden, zo blijkt.

Overal in de wereld zijn er (pseudo-)wetenschappers die menen iets meer te weten over natuurlijke producten die de sexuele drift (libido) kunnen verhogen. Daarmee wordt een oude traditie voortgezet, want de zoektocht naar potentie versterkende middelen wordt nu al eeuwenlang gezocht. Veel hebben die speurtochten echter nog niet opgeleverd, behalve misschien een aantal frustraties.

Hilda Hutcherson, dokter, klinisch professor obstetrics en gynecologie aan de Columbia University Medical Center en auteur van het boek Sex and Pleasure: A Woman's Guide to Getting the Sex You Want and Need and Deserve, wordt wereldwijd erkend als experte op het vlak van deze middelen. Hutcherson stelt onomwonden dat mensen die sexuele problemen hebben zich weinig illusies hoeven te maken. Een soort wondermiddel om de sexuele drift te verhogen, bestaat er (jammer genoeg) niet.

Aan sexuele problemen is er geen gebrek en evenmin aan middelen die zogenaamde de sexuele drift kunnen stimuleren. Ginseng, gingko enzovoort zijn producten die voor iedere beurs beschikbaar zijn. Eigenlijk is er voor ieder wat wils verkrijgbaar. Het goede nieuws is volgens Hutcherson dat geen van deze producten echt schadelijk is, tenzij iemand natuurlijk echt de exotische toer opgaat en zich waagt aan producten die nauwelijks zijn gekend.

Bovendien lijkt er volgens Hutcherson wat vrouwen betreft een licht positief merkbaar te zijn, onder andere bij het gebruik van plantaardige oliën. Het valt echter moeilijk uit te maken in hoeverre hier sprake is van een psychologisch effect. Op wetenschappelijke gronden ziet ze echter geen argumenten om het gebruik van deze producten te ontraden.

Het minder goede nieuws is dan weer dat de meeste producten wel veel geld kosten, maar dat dit geld in de praktijk weinig concreets opbrengt. De doorsnee producten die de sexuele drift zouden moeten verhogen, doen dat in de praktijk niet of nauwelijks. Hutcherson raadt wel aan om nooit iets te nemen zonder vooraf eerst een dokter te raadplegen.

Syndicatie