Kan masturbatie schadelijke neveneffecten hebben?

Kan masturbatie schadelijke neveneffecten hebben?

Overdaad schaadt, ook in het geval van masturbatie of zelfbevrediging

De meeste wetenschappers beschouwen masturbatie als een gezonde menselijke actie, met mogelijk zelfs positieve medische effecten. Zo wordt in het geval van mannen zonder partner aangenomen dat regelmatig masturberen mee prostaatkanker kan helpen voorkomen. Meer algemeen kan zelfbevrediging een kalmerend effect hebben, wat niet onbelangrijk is voor mensen die zenuwachtig en/of gespannen zijn.

Kan masturbatie schadelijke neveneffecten hebben? De vraag moet uiteraard worden gesteld en met het antwoord moet rekening worden gehouden. Sommige mannen of vrouwen krijgen op een bepaald moment een soort masturbatiewoede over zich heen en zullen te pas en te onpas zichzelf proberen te bevredigen. Daardoor kan het leven van deze mannen en vrouwen aardig door elkaar worden geschud.

Overdaad schaadt, ook in het geval van masturbatie of zelfbevrediging. Wie te veel aan masturberen denkt, zal andere dingen in zijn leven gaan verwaarlozen. Met alle gevolgen van dien. Op een gezonde manier masturberen zal echter weinig of geen schadelijke neveneffecten oproepen. U mag met andere woorden op beide oren slapen!

Syndicatie