Kan tongkussen kanker veroorzaken?

Kan tongkussen kanker veroorzaken?

Opletten met het Human papillomavirus of HPV

Het Human papillomavirus of HPV is niet zo bekend, maar kan wel degelijk gevaarlijk zijn. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat HPV via orale sex verantwoordelijk kan zij voor bepaalde gevallen van keelkanker. Of er links zijn met andere vormen van kanker, moet nog worden uitgezocht. Ook over het virus zelf moet nog heel wat onderzoek worden verricht.

Dat Human papillomavirus of HPV zou volgens onderzoek uitgevoerd door Maura Gillison, oncologe aan de Ohio State University, in sommige gevallen inderdaad keelkanker kunnen veroorzaken als gevolg van contact met de genitaliën van iemand van het andere (of hetzelfde geslacht).

Het behandelen van keelkanker is geen prettige ervaring. Chemotherapie, bestraling en soms zelfs een operatie kunnen vervelende neveneffecten met zich meebrengen. Die behandeling kan uiteindelijk leiden tot permanente fysieke ongemakken, in de vorm van spraakmoeilijkheden, problemen met slikken en slechte situatie van het gebit.

Maar volgens Gillison kan er nog meer aan de hand zijn. Kan kussen kanker veroorzaken?, zo is de vraag die zij en haar team zich stellen. Daarom wordt uiteraard gedacht aan het zogenaamde ‘french kissing’ of tongkussen. Met deze vorm van kussen worden inderdaad lichaamssappen uitgewisseld en daar kan mogelijk het HPV virus bij zijn.

Het is dus in ieder geval opletten met het Human papillomavirus of HPV, maar toch zouden we niet overdrijven. Dat tongkussen het virus kan overbrengen is misschien wel mogelijk, maar we denken toch niet dat er veel gevallen van keelkanker bekend zijn die op deze manier overgebracht werden. Voorzichtigheid blijft echter de moeder van de porceleinkast.

Syndicatie