Klopt het dat regelmatige sex de kansen op incontinentie op latere leeftijd doet afnemen?

Klopt het dat regelmatige sex de kansen op incontinentie op latere leeftijd doet afnemen?

Sex kan bij vrouwen hetzelfde effect hebben als Kegel oefeningen

De voordelen verbonden aan sex strekken zich veel verder uit aan de badkamer. De Franse schrijver Alfred Jarry verklaarde ooit dat de geslachtsdaad zinloos was omdat hij eindeloos kon worden herhaald. Masturbatie zou dan weer het hoogste goed van de mensheid zijn omdat alleen al masturberend via de fantasie hetzelfde effect kon worden bereikt als via de eigenlijke geslachtsdaad zijn.

Over het gezond karakter van de geslachtsdaad doen vele misverstanden de ronde. Klopt het dat regelmatige sex de kansen op incontinentie op latere leeftijd doet afnemen?, is bijvoorbeeld een vraag die regelmatig wordt gesteld en waar niemand het juiste antwoord weet. Het antwoord op deze vraag is ‘ja’, tenminste toch wat vrouwen betreft.

Sex kan bij vrouwen namelijk hetzelfde effect hebben als Kegel oefeningen. Bij de geslachtsdaad worden de bekkenspieren gebruikt, die als gevolg daarvan sterker worden. Daardoor zal het plezier bij de sex toenemen, zodat goede sex tot nog meer betere sex leidt. Op die manier wordt het bekken versterkt, wat op latere leeftijd een rol kan spelen om incontinentie te voorkomen.

Syndicatie