Klopt het dat sex goed is voor het hart?

Klopt het dat sex goed is voor het hart?

Sterke punten van sex reiken veel verder dan algemeen was verwacht

Joy Davidson, dokter en tevens psychiater en sextherapeute, heeft uitgebreid studie verricht omtrent de voordelen die met het regelmatig hebben van sex verbonden zijn. Volgens Davidson is het een onmiskenbaar feit dat sexuele contacten goed zijn voor de gezonheid en dat op verschillende vlakken. Op de eerste plaats is een goede sexuele relatie goed voor het humeur. Goed geluimde mensen zijn meestal ook gezonder dan slecht geluimde mensen.

Klopt het dat sex goed is voor het hart?, zo wordt aan Davidson nogal eens gevraagd. Zij verwijst dan naar een studie verschenen in het Journal of Epidemiology and Community Health waarin te lezen stond dat het hebben van sex tweemaal per week de risico’s op een fatale hartaanval bij mannen met de helft verminderden, dit ten opzichte van mannen die minder dan één keer per maand sex hadden. 

De sterke punten van sex reiken dus veel verder dan algemeen was verwacht. Bovendien blijken een aantal wijsheden die in het verleden werden verkocht een slag in het water te zijn. De studie verschenen in het Journal of Epidemiology and Community Health kon geen enkele band leggen tussen het hebben van sex en het krijgen van een beroerte bij een groep van 914 mannen die gedurende 20 jaar werden gevolgd.

Syndicatie