Knuffelen kan de bloeddruk bij vrouwen doen verlagen

Knuffelen kan de bloeddruk bij vrouwen doen verlagen

En niet te vergeten: sex versterkt ons immuniteitssysteem

Gezonde sector verhoogt onze fysische én onze psychische gezondheid, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Regelmatig vrijen verlaagt bijvoorbeeld de bloeddruk bij beide partners. Maar er zijn wel meer voordelen verbonden aan intimiteiten in het algemeen en aan knuffelen in het bijzonder.

Knuffelen kan de bloeddruk bij vrouwen doen verlagen. Wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd aan de Wilkes University in Wilkes-Barre in de Amerikaanse staat Pennsylvania kwam tot deze conclusie, zonder dat daarbij kon worden uitgemaakt waarom de gunstige effecten van knuffelen groter waren bij vrouwen dan bij mannen. Een goede knuffel kan uw vrouw haar gezondheid dus in positieve zin beïnvloeden.

En niet te vergeten: sex versterkt ons immuniteitssysteem. Het team van Wilkes University onderzocht speeksel van 112 universiteitsstudenten, die tevens verslag uitbrachten over de frequentie van hun sexuele activiteiten. Daarbij werd vooral het niveau van IgA onderzocht. Wie minstens één of twee keer per week sex had, bleek een hoger gehalte van IgA te hebben dan studenten die minder vaak van bil gingen. Dat betekent dat de sexueel actievere studenten meer weerstand hadden tegen ziekten dan hun minder actieve collega’s.

Syndicatie