Loop ik meer risico op impotentie naarmate ik ouder word?

Loop ik meer risico op impotentie naarmate ik ouder word?

Tussen 40 en 70 jaar valt het percentage potente mannen terug van 60% tot ongeveer 30%

Naarmate we ouder worden, wijzigen onze sexuele functies. Daar zijn verschillende redenen voor, op de eerste plaats zal het testoreron gehalte afnemen naarmate we ouder worden. Onze zin in sex zal met andere woorden afnemen, of we dat nu graag horen of niet. Maar wie wel nog zin heeft, wordt met een probleem van heel andere aard geconfronteerd.

Loop ik meer risico op impotentie naarmate ik ouder word?, is een vraag die veel mannen zich stellen. Het antwoord op die vraag is uiteraard ‘ja’, het is geen geheim dat de sexuele potentie afneemt naarmate we ouder worden. Wat niet belet dat heel wat mannen tot op latere leeftijd sexueel nog heel actief zijn. Het heeft dus geen zin om over deze materie absolute uitspraken te doen.

Blijft het gevaar op impotentie, dat wel degelijk aanwezig is. Tussen 40 en 70 jaar valt het percentage potente mannen terug van 60% tot ongeveer 30%, wat betekent dat een meerderheid van de mannen in meer of mindere mate impotent zal worden. Niet voor niets wordt het kleine blauwe pilletje (Viagra) vooral voorgeschreven aan mannen met een zekere leeftijd.

Syndicatie