Maakt masturbatie deel uit van een normaal sexueel leven?

Maakt masturbatie deel uit van een normaal sexueel leven?

Wie regelmatig masturbeert, moet zich zeker niet abnormaal voelen

Op masturberende mannen en vrouwen hangt nog steeds een zekere vorm van taboe. Dat blijkt bijvoorbeeld dat sexshops steeds ergens uit het zicht worden geopend. De meeste mannen hebben er een broertje dood dat ze worden geassocieerd met de aankoop van prikkelende literatuur of films, de meeste vrouwen kopen dildo’s en andere hulptuigen liever in alle stilte. De buitenwereld zou maar eens moeten denken dat ze niet normaal zijn!

Inderdaad leeft onderhuids nog steeds de vrees dat vrienden, buren, familie enzovoort gaan denken dat er iets mis is wanneer iemand op masturberen is betrapt. Maakt masturbatie deel uit van normaal sexueel leven?, is dan een veelgestelde vraag.

Wie regelmatig masturbeert, moet zich zeker niet abnormaal voelen, het betreft hier een volledig natuurlijk en zeker niet ongezond onderdeel van de sexuele beleving. Voorwaarde is uiteraard dat het geen obsessie wordt, obsessioneel masturberen kan uiteraard wel schadelijk zijn. Zelfbevrediging kwetst niemand, doet niemand pijn en kan daarom niet schadelijk zijn. Wie graag eens de hand aan zichzelf slaat, mag dat zonder gewetensbezwaren doen.

Syndicatie