Mannen en vrouwen denken anders over seks

Mannen en vrouwen denken anders over seks

Affectie is een belangrijk onderdeel van het hebben van seks bij vrouwen

Een relatie is natuurlijk veel meer dan seks, maar anderzijds maakt seks onmiskenbaar deel uit van een relatie. Zeker in de eerste jaren is regelmatig elkaar naar bed gaan een must. Naarmate de jaren verstrijken zal de zin in seks wat aftoppen, maar ook op oudere leeftijd blijft het hebben van geslachtsgemeenschap vaak belangrijk.

Eigenlijk is het ons streven naar het hebben van seks de normaalste zaak in de wereld. Wanneer mannen en vrouwen stoppen om met elkaar te vrijen, zou het menselijk ras tot uitsterven gedoemd zijn. De voortplanting is noodzakelijk voor het behoud van de mens als soort, zo eenvoudig liggen de dingen. Het kan dus niet anders dan dat seks een belangrijk onderdeel van ons leven uitmaakt.

Rondom seks bestaan er volgens Gloria Vanderhorst, een bekende Amerikaanse relatiespecialiste, heel wat misverstanden. Een voorwaarde om tot goede seks te kunnen komen, is dat er sprake is van opwinding. Beide partners moeten voor het naar bed gaan opgewonden zijn, liefst zelfs zo opgewonden mogelijk.

In de slaapkamer vergeten mannen echter vaak dat vrouwen op een andere manier opgewonden raken dan mannen, aldus Vanderhorst. Mannen en vrouwen denken anders over seks en met dit verschil moet wel degelijk rekening worden gehouden. Oudere ervaren mannen zijn vaak wel op de hoogte van dit verschil, maar bij jonge onervaren mannen ligt dat wel enigszins anders. 

Affectie is een belangrijk onderdeel van het hebben van seks bij vrouwen. Vanderhorst merkt op dat vrouwen zich geliefd willen voelen, alleen op die manier kan de basis voor opwinding worden gelegd. Het zich opgewonden voelen begint bij de vrouw al voor de lichten in de slaapkamer uitgaan. Het is belangrijk dat mannen daar altijd rekening mee houden.

Syndicatie