Mannen van middelbare leeftijd lopen het gevaar een gekromde penis te krijgen

Mannen van middelbare leeftijd lopen het gevaar een gekromde penis te krijgen

Ziekte van Peyronie kan sexuele contacten moeilijk en/of pijnlijker maken

Het verouderingsproces is onomkeerbaar, naarmate we verouderen zal ons lichaam geleidelijk aan aftakelen. Dat geldt uiteraard ook voor de penis, die samen met de man ouder wordt. Dat ouder worden heeft heel wat gevolgen, zij het dat die niet altijd even makkelijk merkbaar zijn. Sommige oudere mannen klagen steen en been over hun penis, anderen ondervinden nauwelijks of geen problemen.

Sommige zaken in verband met de penis zijn echter minder voor de hand liggend. Mannen op middelbare leeftijd lopen namelijk het gevaar een gekromde penis te krijgen. Dat is het gevolg van een ongelijkmatige afzetting van weefsel in de penis. Op sommige plaatsen gaat meer weefsel aangezet worden dan op andere, met een ongelijke vorm van de penis tot gevolg.

Maar er zijn ergere dingen denkbaar. De ziekte van Peyronie kan sexuele contacten moeilijk en/of pijnlijker maken. De eerste symptomen van deze ziekte worden op middelbare leeftijd vastgesteld. Een man die lijdt aan deze aandoening, kan bijvoorbeeld klagen over pijnlijke ercties. In het ergste geval is zelfs een chirurgische ingreep noodzakelijk om de pijn te verlichten. Aarzel dan ook niet te lang om in te grijpen wanneer zich vervelende zaken aan de penis voordoen.

Syndicatie