Masturbatie is een volwaardig alternatief om sexuele spanning te doen afnemen

Masturbatie is een volwaardig alternatief om sexuele spanning te doen afnemen

Veel mensen blijven hun leven lang masturberen

Rondom masturbatie hangen nog steeds heel wat taboes en dat is voor niets nodig. Eigenlijk is masturberen niets anders dan bij gebrek aan partner uzelf aan een orgasme helpen. In die zin wordt door sommige filosofen zelfbevrediging als één van de hoogste eigenschappen van de mens beschouwd. Het is namelijk één van de weinige dingen waarmee via de fantasie de realiteit kan worden benaderd.

Masturbatie is zodoende een volwaardig alternatief om de sexuele spanning te doen afnemen, het zal op de meeste mensen een kalmerend effect uitoefenen. Zeker oudere mensen werden in hun jeugd afgeleerd om te masturberen, denk maar aan de ouders die hun kinderen verplichtten om met de handen boven de lakens te slapen. Dergelijke verboden zijn uiteraard zinloos.

Veel mensen blijven hun leven lang masturberen, ook tijdens hun getrouwd leven. Het voorbeeld is bekend van bejaarde mannen en vrouwen die tijdens de masturbatiedaad een hartstilstand lieten optekenen en zodoende overleden. Er zijn ongetwijfeld minder prettige manieren waarop iemand aan zijn of haar einde kan komen!

Syndicatie