Moet ik mijn kinderen verbieden om te masturberen?

Moet ik mijn kinderen verbieden om te masturberen?

Sommige therapeuten schrijven masturbatie voor als deeloplossing bij bepaalde problemen

Er zijn sommige dingen in het leven die niet moeten aangeleerd worden en masturbatie is er daar eentje van. De meeste mannen en vrouwen leren op een bepaald moment in hun leven zichzelf bevredigen zonder dat ze daarvoor een cursus hebben moeten volgen. Het zoeken naar sexuele bevrediging is blijkbaar iets wat ons allemaal aangeboren is, iedereen vindt op eigen kracht de weg naar het bereiken van een orgasme.

Vaak stellen we vast dat al heel jonge kinderen masturbatiepogingen (of toch iets wat daar sterk op lijkt) ondernemen. Moet ik mijn kinderen verbieden om te masturberen?, is een vraag die veel ouders zich stellen. Het antwoord op die vraag moet ons inziens negatief zijn. Wel mogen de ouders de kinderen er op wijzen dat het een hoogst persoonlijke bezigheid betreft. 

Sommige therapeuten schrijven masturbatie voor als deeloplossing bij bepaalde problemen, zodat er psychologisch gezien zeker niets mis met zichzelf te bevredigen. Masturberen kan bijvoorbeeld helpen om een orgasme te bereiken bij vrouwen of om een zaadlozing of ejaculatie uit te stellen bij mannen. 

Syndicatie