Ongeveer 6% van de sexueel getinte dromen heeft betrekking op masturbatie

Ongeveer 6% van de sexueel getinte dromen heeft betrekking op masturbatie

Er vallen moeilijk conclusies te trekken uit wat zowel mannen als vrouwen over sex dromen

Iedereen zal wel eens een sexueel getinte droom hebben gehad, waarbij het opvalt dat de inhoud van die dromen verschillend is bij mannen en bij vrouwen. 8% van onze dromen zijn sexueel getint, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de University of Montreal. Het onderzoek gebeurde op basis van een dagboek dat door de deelnemers aan het onderzoek gedurende vier weken werd bijgehouden.

Ongeveer 6% van de sexueel getinte dromen heeft betrekking op masturbatie, wat naar de mening van de onderzoekers een min of meer normaal cijfer mag worden genoemd. In sommige gevallen masturbeerde de man of vrouw in kwestie zich bij het wakker worden ook daadwerkelijk.

Er vallen moeilijk conclusies te trekken uit wat zowel mannen als vrouwen over sex dromen. Masturbatie is een gewoon onderdeel van het dagelijks leven, dus hoeft het niet echt te verbazen dat het ook deel uitmaakt van onze dromenwereld. Het team van Antonio Zadra kwam tot de conclusie dat sexueel getinte dromen over het algemeen betrekking hebben op de gewone coïtus. Blijkbaar blijft de klassieke vorm van sexueel contact nog steeds onze voorkeur genieten.

Syndicatie