Ook teelballen worden kleiner met de jaren

Ook teelballen worden kleiner met de jaren

Diameter kan terugvallen van gemiddeld 3 tot gemiddeld 2 centimeter

Het fenomeen is bekend dat de mannelijke penis met het verstrijken van de jaren kleiner wordt. Sommige mannen vrezen dat deze kleinere penis hun mannelijkheid gaat ondermijnen, maar niets is minder waar. Mannen kunnen tot op zeer oude leeftijd sexueel actief blijven, vanuit die hoek loert dus geen gevaar. Maar het verouderingsproces heeft ook andere gevolgen voor het mannelijk lichaam.  

Ook teelballen worden kleiner met de jaren, iets waar de doorsnee man zich ongetwijfeld niet van bewust is. Die zal wel veranderingen in de lengte van zijn penis opmerken, maar de teelballen worden meestal minder nauwlettend in de gaten gehouden. Dit verouderingsproces bevindt zich vanaf de leeftijd van 40 jaar en zal zich geleidelijk aan verder zetten, bijvoorbeeld over een periode van 20 jaar.

De diameter van een teelbal kan vanaf die leeftijd geleidelijk aan terugvallen van gemiddeld 3 tot gemiddeld 2 centimeter. Dat is geen onaanzienlijke krimp, want we praten hier wel over een terugval met ongeveer de helft. Het proces verloopt echter zo langzaam dat het met het blote oog niet of nauwelijks te volgen is. Wie plots tot de conclusie komt dat zijn teelballen zijn gekrompen, hoeft dus niet verrast te reageren.

Syndicatie