Oudere mannen kunnen hun partners nog steeds bevredigen

Oudere mannen kunnen hun partners nog steeds bevredigen

Afnemende potentie hoeft niet noodzakelijk te lijden tot afnemend sexueel genot

Naarmate we ouder worden, zijn er een aantal lichaamsfuncties die niet meer voor 100% zullen functioneren. Daar is nu eenmaal weinig aan te doen, klagen helpt eenvoudigweg niet. Ook op sexueel vlak zal het allemaal een stuk minder worden, van de atleet in bed die we vroeger waren schiet waarschijnlijk niet zo heel veel meer over. Maar dat hoeft niet noodzakelijk ramp te zijn.

Oudere mannen kunnen hun partners nog steeds bevredigen, zo bleek uit wetenschappelijk onderzoek dat in de Verenigde Staten werd uitgevoerd. De erecties zullen misschien niet meer zijn wat ze ooit waren en het libido en de kansen op klaarkomen zullen een stuk minder zijn, maar dat hoeft het sexueel genot niet in de weg te staan. 

Een afnemende potentie hoeft dus niet noodzakelijk te lijden tot afnemend sexueel genot, wat een hele geruststelling zal zijn. Uit het onderzoek bleek zelfs dat de meeste mannen niet echt wakker lagen van de reductie van hun sexuele vermogens. Wat daar van overbleef, bleek nog steeds te volstaan om een gezond sexleven te lijden.

Syndicatie