Roekeloze uitgaven kunnen relatie en dus ook sexleven op de helling zetten

Roekeloze uitgaven kunnen relatie en dus ook sexleven op de helling zetten

Mannen kopen vaak bijvoorbeeld dure auto’s die buiten hun budget vallen

Niemand gaat graag alleen door het leven, iedereen geeft de voorkeur aan het hebben van een betrouwbare partner. Waarschijnlijk is er echter niets zo moeilijk dan het opbouwen en (vooral) in stand houden van een goede relatie. Veel mensen slagen er simpelweg niet.

Uiteraard zijn er veel redenen waarom een relatie kan mislopen, redenen van zowel financiële als emotionele aard. Het zal duidelijk zijn dat wanneer één van de partners vreemd gaat, het moeilijk wordt om de relatie een blijvend karakter te geven. Maar vreemd gaan is en blijft een extreem geval, uiteindelijk kunnen relaties op tal van andere manieren mislopen. Die ‘andere manieren’ zijn eigen te veel om op te noemen.

Het materiële speelt uiteraard ook een rol in het hele verhaal. Gloria Vanderhorst, een bekende Amerikaanse relatiespecialiste, is van mening dat de financiële factor de op één na belangrijkste is wanneer het op echtscheidingen aankomt. Het gezinsbudget moet gezond blijven en wanneer dat niet langer het geval is kunnen er problemen ontstaan. In de praktijk blijkt het vaak moeilijk tot onmogelijk om die problemen op te lossen.

Roekeloze uitgaven kunnen een relatie en dus ook het sexleven op de helling zetten, aldus Vanderhorst. Vaak wordt vrouwen aangewreven dat ze een gat in hun vingers hebben. Volgens onze relatiespecialiste is dat maar een deel van de waarheid. Ook mannen kunnen namelijk meer geld uitgeven dan de toestand van het gezinsbudget eigenlijk toelaat.

Mannen kopen vaak bijvoorbeeld dure auto’s die buiten hun budget vallen, in veel gevallen zelfs zonder dat ze voordien daarvan eerst iets tegen hun vrouw hebben verteld. Die vrouw komt met andere woorden voor voldongen feiten te staan, waarna de poppen aan het dansen gaan. Achterliggende reden is dat mannen zich nogal eens een leidende rol in de relatie toedichten. Volgens Vanderhorst is dat een misvatting, in een goede relatie hebben beide partners evenveel in de pap te brokken.

Syndicatie