Sex draait om kwaliteit en niet om kwantiteit

Sex draait om kwaliteit en niet om kwantiteit

Beide partners moeten van elkaar ontdekken waardoor ze het meest opgewonden raken

Sex is een bezigheid die door de Nederlandse schrijver Jan Cremer werd omschreven als "een tijdverdrijf waarvoor het onderlijf wordt gebruikt". Die beschrijving klopt uiteraard, maar daarbuiten valt sex moeilijk in cijfers te vatten. Sommige mensen zouden nochtans niet liever willen, maar begrijpen niet dat sex niet of zeer moeilijk kwantificeerbaar is.

Er doen heel wat cowboyverhalen de ronde omtrent sexueel verkeer. Een voorbeeld van zo'n mythe zijn bijvoorbeeld de verhalen omtrent de lengte van de mannelijke penis. Het is alleszins niet zo dat grote penissen automatisch garant staan voor meer vrouwelijk sexueel genot, ook al geldt het omgekeerde misschien wel. Mannen met een zeer kleine penis zullen extra hun best moeten doen om hun vrouwelijke partner te plezieren.

Een ander misverstand is dat omtrent het veelvuldig mannelijk orgasme. In gespecialiseerde winkels kunnen allerlei attributen gekocht worden om dat te bereiken, hoewel het hoogst twijfelachtig is dat er zoiets als het veelvuldig mannelijk orgasme bestaat. Toch wordt er nog altijd druk gezocht naar een manier om te beletten dat mannen te snel klaarkomen. Een truucje daarvoor zou het afbinden van de testikels zijn, maar we raden aan om op dat vlak toch niet te veel experimenten uit te voeren.

Een andere dooddoener is de zoektocht naar de G-spot of G-vlek bij de vrouw, een zoektocht die soms de allures van een speurtocht naar de heilige graal aanneemt. Zo er al een G-spot of G-vlek bestaat, heeft het weinig zin om daar een grote zoektocht naar te organiseren. Het komt er niet op aan om kost wat kost dat plekje te vinden, wat telt is het totaalplaatje.

Sex is namelijk geen mathematische oefening, ook al proberen sommigen die er van te maken. Sexuele voldoening heeft niets vandoen met de lengte van de penis, de G-plek of een veelvuldig mannelijk orgasme. Alles draait om het begrijpen van de eigen behoeften en die van de partner. Belangrijk is om toe te geven dat iedereen moet leren en dat niemand geboren is met een allesomvattend sexueel inzicht. Vind van elkaar uit wat het meeste sexueel genot verschaft en op die manier is de basis voor een gezonde sexuele relatie gelegd.

Syndicatie