Sex: hoge bloeddruk en cholesterol kunnen door erectiestoornissen potentie afremmen

Sex: hoge bloeddruk en cholesterol kunnen door erectiestoornissen potentie afremmen

Alcohol bevordert wel de lust, maar niet de potentie

Er zijn verschillende factoren die erectiestoornissen kunnen veroorzaken, waaronder obesitas (zwaarlijvigheid). Ook hoge bloeddruk en cholesterol kunnen door erectiestoornissen de potentie afremmen. Vaak gaan hoge bloeddruk en cholesterol overigens samen met zwaarlijvigheid. Achterliggende idee is dat hoge cholesterol en hoge bloeddruk schade aanrichten aan de bloedvezels, wat tot erectiestoornissen kan aanleiding geven. Wie last heeft van erectiestoornissen, mag dus niet vergeten om door de dokter cholesterol en bloeddruk te laten opmeten. Is er iets mis, aarzel niet dan om een behandeling te laten voorschrijven. In de meeste gevallen zullen geneesmiddelen zowel cholesterol als bloeddruk weer in de juiste richting kunnen loodsen.

Over de rol van alcohol bestaan heel wat misverstanden. Alcohol bevordert wel de lust, maar niet de potentie. Zowel mannen als vrouwen zullen door het gebruik van alcohol hun geilheid zien toenemen. Voor vrouwen heeft dat (meestal) niet zo veel invloed op hun sexuele prestaties, bij mannen ligt dat echter anders. Mannen raken in de praktijk moeilijker aan een ejaculatie wanneer het alcoholgehalte in hun bloed te hoog is. Overigens zijn vrouwen eigenlijk wel tuk op een man die enigszins aangeschoten is, want het duurt dan meestal langer alvorens hij klaar komt (als dat al lukt).

Overigens zijn er geen directe aanwijzingen dat het matig drinken van bier, wijn of sterke drank erectiestoornissen veroorzaakt. Anderzijds kan zwaar drinken leiden tot leverbeschadiging, want in een volgende fase kan leiden tot beschadiging van de zenuwen en uiteindelijk tot erectiestoornissen. Die erectiestoornissen kunnen bovendien het gevolg zijn van andere neveneffecten als gevolg van het alcoholgebruik.

Het zal duidelijk zijn dat regelmatige levensbeweging een positief effect op de potentie zal hebben en dus ook erectiestoornissen kan helpen voorkomen. Zowel joggen, zwemmen, fitness enzovoort kunnen een positief effect hebben op erectiestoornissen, zoals door wetenschappelijk onderzoek duidelijk is aangetoond. Anderzijds zijn er ook vormen van lichaamsbeweging die negatief zijn voor erectiestoornissen. Fietsen is bijvoorbeeld niet zo goed voor het perineum, de zone tussen scrotum en anus. Dat wil uiteraard niet zeggen dat op een fiets springen ongezond is, alleen bedoelen we dat overdaad ook in dit geval schaadt.

Wat is de moraal van het verhaal? Een gezond leven kan erectiestoornissen helpen voorkomen, zonder dat er daaromtrent verdere garanties gegeven kunnen worden. Wie zich te veel zorgen maakt over de link tussen erectiestoornissen en fietsen: het is uiteraard niet zo dat even een brood gaan halen met de fiets onvermijdelijk tot erectiestoornissen aanleiding geeft. Fervente fietsers die wekelijks of maandelijks honderden kilometers ‘verslinden', doen er echter wel goed aan om zich regelmatig te laten nakijken. Ook in geval van erectiestoornissen is voorkomen alleszins beter dan genezen.

Syndicatie