Sex kan stressverschijnselen helpen voorkomen

Sex kan stressverschijnselen helpen voorkomen

Wat zijn de verrassende voordelen van sex?

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te verklaren dat de meeste mensen sex als een aangename bezigheid ervaren. Dat is misschien zo, maar daarbij mogen we niet vergeten dat sex ook (alleszins voorlopig toch nog) pure noodzaak is om het voortbestaan van de mensheid te garanderen. Er zijn echter een aantal verrassende voordelen aan sex verbonden, voordelen die de meeste mensen minder bekend in de oren gaan klinken.

Wat zijn die verrassende voordelen van sex? Sex kan bijvoorbeeld stressverschijnselen helpen voorkomen, want het is een ontspannende bezigheid. Joy Davidson, dokter en tevens psychiater en sextherapeute, is van mening dat dit aspect van sex vaak wordt onderschat. Zij baseert zich daarvoor op een Schots onderzoek, waarvan de resultaten gepubliceerd werden in Biological Psychology.

Dankzij sex kunnen we er in slagen om onze bloeddruk te verlagen en meer algemeen de stressdruk te doen afnemen. Uit het Schots onderzoek bleek dat mensen die nog niet zo lang geleden sexuele contacten had gehad beter bestand waren tegen stress. Blijkbaar maken sexuele activiteiten in ons lichaam stoffen vrij die ons stressbestendig maken.

Syndicatie