Sex: lengte penis is niet de belangrijkste factor

Sex: lengte penis is niet de belangrijkste factor

Misverstanden rond sex zijn wijdverspreid

Over sex doen heel wat misverstanden de ronde, bijvoorbeeld rond de lengte van de penis. Veel mannen lopen rond met een complex omdat ze denken dat hun penis te klein is. Anderzijds zijn er de stadslegendes rond negers die met een gigantische penis rondlopen waar alle vrouwen verlekkerd naar zitten uit te kijken.

Vaak kijken mannen jaloers naar sexgenoten die breed geschapen zijn, alleszins breder geschapen dan zijzelf. Zij vergeten daarbij echter dat de kwaliteit van de sex geenszins rechtstreeks evenredig is met de lengte van de penis. Volgens sexuologen moet het probleem van de lengte van de penis rechtstreeks gerelateerd worden met dat van andere mythes die rond de sex de ronde doen.

Seth Prosterman, sexoloog en relatietherapeut in San Francisco, wijst in dat verband op de rol die bijvoorbeeld de Disney-films hebben gespeeld, met hun happy-ever-after syndroom. Man en vrouw worden daar verliefd, trouwen, krijgen kinderen en alles verloopt verder op wieletjes. Van problemen met de lengte van de penis is daar op geen enkel moment sprake.

Prosterman wijst er dat de werkelijkheid er toch wel enigszins anders uitziet. Sex is iets wat we langzamerhand leren, tijdens de rest van ons leven worden we steeds wijzer. Dat leerproces wordt echter bemoeilijkt door een aantal mythes die de ronde doen, bijvoorbeeld rond de lengte van de penis of de lengte van een erectie. Er doen daaromtrent veel indianenverhalen de ronde, met als gevolg dat de man niet meer goed weet wat hij wel en wat hij niet moet geloven.

Daarmee is echter nog niet de vraag over de lengte van de penis beantwoord. Prosterman stelt dat de doorsnee penis in erectie een lengte van 12 tot 15 centimeter heeft. Deze lengte is echter geen must, een kleinere penis kan minstens even goed functioneren als een grote. Vrouwen zijn zelfs niet zo dol op mannen met een te grote penis, dit wegens het feit dat de penetratie dan eerder pijnlijk kan verlopen. Klein kan dus ook in het geval van een penis fijn zijn.

Wie geen goede spamfilter heeft, krijgt regelmatig e-mail binnen waarin een penisverlening wordt aanbevolen. Dit soort reclame wakkert bij mannen de vrees aan dat hun penis te kort zou zijn. Verstandige mannen trekken zich van dit soort adviezen niets aan en zijn tevreden met de lengte van hun penis zoals die is.

Syndicatie