Sex: veelvuldig mannelijk orgasme: mythe of realiteit?

Sex: veelvuldig mannelijk orgasme: mythe of realiteit?

Is het veelvuldig mannelijk orgasme daadwerkelijk mogelijk?

Gelooft u in het veelvuldig mannelijk orgasme of gelooft u er niet in? Het aantal non-believers is momenteel groter dan het aantal niet-believers. Maar wat is eigenlijk dat veelvuldig mannelijk orgasme? Het betreft een orgasme zonder zaadlozing, zodat het mogelijk wordt om verschillende orgasmen elkaar te krijgen.

Het veelvuldig mannelijk orgasme wordt uiteraard steeds gerelateerd aan het veelvuldig vrouwelijk orgasme. Het is algemeen geweten dat vrouwen wel verschillende orgasmes kunnen krijgen. De vraag is echter of dat ook bij mannen mogelijk is. Over het onderwerp is al heel wat gepubliceerd, maar een definitief antwoord op de vraag over de mogelijkheid van het veelvuldig mannelijk orgasme is niet nog gegeven.

Seth Prosterman, sexoloog en relatietherapeut in San Francisco, verwijst naar het succes van het boek The Multi-Orgasmic Man. In dat boek kwam het veelvuldig mannelijk orgasme uitgebreid aan bod. De zaadlozing zou worden voorkomen door de PC (niet de personal computer natuurlijk, maar wel de pubococcygeus-spier rond de prostaat te draaien. Op die manier zou het wel mogelijk worden om een veelvuldig mannelijk orgasme te bereiken. Die PC zou een klep die open en dicht gaat voor het plassen en voor de zaadlozing kunnen beletten om te openen, zodat er geen zaadlozing komt.

Dat zou vijf of zes keer op rij kunnen gebeuren, zodat er inderdaad van een veelvuldig mannelijk orgasme sprake zou zijn. De vraag is echter hoe in de praktijk die PC gemanipuleerd wordt. Prosterman kent honderden mannen die geprobeerd hebben om een veelvuldig mannelijk orgasme te bereiken, maar slechts één zou daar in zijn geslaagd. Bovendien is het allesbehalve duidelijk of bij die laatste een vorm van wetenschappelijke controle is gebeurd. Het blijft dus onduidelijk of het veelvuldig mannelijk orgasme mythe dan wel realiteit is.

Ira Sharlip, professor urologie aan de University of California at San Francisco en president van de International Society for Sexual Medicine, gelooft er alleszins geen zier van. Hij is van mening dat orgasme en ejaculatie onafscheidelijk zijn, zodat het niet mogelijk is om op bovengeschetste manier een veelvuldig mannelijk orgasme te bereiken. Hij gelooft dan ook weinig of niets van de verhalen van de mannen die beweren zo'n veelvuldig mannelijk orgasme te hebben bereikt.

Syndicatie