Stress kan een belangrijke factor vormen bij erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Stress kan een belangrijke factor vormen bij erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Oorzaken van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) zijn niet altijd even makkelijk te achterhalen

Het voorkomen van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) bij mannen is zeker niet zeldzaam. In de wachtkamers van de dokters zitten heel wat mannen die worstelen met het probleem dat ze geen erectie meer kunnen krijgen of een onvoldoende grote erectie om op een voldoening gevende manier sex te kunnen hebben.

Over de mogelijke oorzaken van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) zijn sinds de middeleeuwen al bibliotheken vol geschreven. Die oorzaken zijn zowel psychisch als fysisch, afhankelijk van geval tot geval. Stress kan bijvoorbeeld een belangrijke factor vormen bij erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). Een man die zich in een stresssituatie bevindt, kan daar op sexueel vlak de gevolgen van ondervinden.

Psychologische stress verhoogt de adrenaline-niveaus in het lichaam en het is precies die adrenaline die de bloedvezels doet samentrekken. Op die manier zal de man geen erectie (meer) kunnen krijgen. De oorzaken van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) zijn echter niet altijd even makkelijk te achterhalen, zoals we al meermaals hebben herhaald. Alles wat een man helpt om zich te ontspannen en/of om zich emotioneel beter te voelen, zal zijn sexleven een duwtje in de rug geven.

Syndicatie