Testosteron gehalte kan rol spelen bij erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Testosteron gehalte kan rol spelen bij erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Testosteron gehalte neemt af naarmate iemand ouder wordt

Sexuele problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar soms moeten die niet zo ver worden gezocht. Het testosteron gehalte kan bijvoorbeeld een belangijke rol spelen bij erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). De meeste mannen met dergelijke klachten aan vanalles en nog wat denken, maar vergeten rekening te houden met hun testosteron gehalte.

Het testosteron gehalte neemt af naarmate iemand ouder wordt en dat kan vanzelfsprekend leiden tot erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). De medische wetenschap heeft de grens ergens rond de leeftijd van 50 jaar geplaatst, vanaf die leeftijd kan het niveau van het mannelijk geslachtshormoon gaan afnemen. Die afname zal automatisch gevolgen hebben.

Mogelijke gevolgen zijn bijvoorbeeld een afname van de sexuele driften, maar bijvoorbeeld ook stemmingsstoornissen. Sommige ruziezoekers ondervinden hinder van een daling van hun testosteron gehalte. In het ergste geval kan er dus sprake zijn van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). Om effectief vast te stellen of deze de oorzaak zijn van sexuele problemen, is een checkup door de dokter noodzakelijk.

Syndicatie