Vaginale bloedingen kunnen een probleem vormen

Vaginale bloedingen kunnen een probleem vormen

Reageer steeds meteen wanneer u last hebt van abnormale vaginale bloedingen

Sommige vrouwen ondervinden dat ze vaginaal bloedverlies leiden tijdens ‘verdachte periodes’, dat zijn periodes buiten de menstruatieperiode. Die vaginale bloedingen kunnen zichtbaar zijn in de vorm van druppels of zich manifesteren in de vorm van vlekken. In een aantal gevallen zijn die bloedingen abnormaal te noemen.

Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer uw menstruatie niet op komst is, wanneer het bloeden tijdens de menstruatie lichter of heviger is dan gewoonlijk het geval is, wanneer die vaginale bloedingen gebeuren tijdens de zwangerschap, na de menopauze of voor de leeftijd van 10 jaar.

De oorzaken van abnormale vaginale bloedingen kunnen divers zijn. Op de eerste plaats kan het de indicatie vormen van een ernstige aandoening. Daarnaast is het eveneens mogelijk dat het te maken heeft met zwangerschapsproblemen. Zelfs wanneer de vrouw niet weet dat ze zwanger is, kan het de indicatie van een zwangerschap vormen.

Vaginale bloedingen kunnen een probleem vormen, zeker tijdens de zwangerschap. Bloedvlekken of abnormale bloedingen kunnen normaal zijn tijdens het zwanger zijn, maar in geval van serieuze bloedingen voor de foetus 12 weken oud is kan er sprake zijn van een misval.  Zware bloedingen na 12 weken zwangerschap kunnen eveneens op problemen wijzen, bijvoorbeeld met de placenta.

Reageer hoe dan ook steeds meteen wanneer u last hebt van abnormale vaginale bloedingen. Mogelijk kan het niet ernstig zijn, zoals bijvoorbeeld een hormonaal onevenwicht. Het bloedverlies kan mogelijk ook het gevolg zijn van de inname van medicatie, waarbij we op de eerste plaats aan de pil denken.

Syndicatie