Vaginale bloedingen kunnen wijzen op het begin van de menopauze

Vaginale bloedingen kunnen wijzen op het begin van de menopauze

Vaginale bloedingen zijn altijd abnormaal waneer een vrouw gedurende 12 maanden haar maandstonden niet heeft gehad

Er zijn verschillende factoren die vaginale bloedingen kunnen veroorzaken. Zo kunnen vrouwen die pas bevallen zijn plots beginnen te bloeden. Hetzelfde kan gebeuren na een abortus, met als reden dat de baarmoeder nog niet opnieuw is samengetrokken tot voor de omvang van de zwangerschap.

Een andere mogelijke oorzaak kan zijn dat er iets tijdens de bevalling is achtergebleven in de baarmoeder. Wat dat kan zijn, moet in ieder geval worden onderzocht. Vaginale bloedingen kunnen hevig zijn en mogen niet zomaar verontachtzaamd worden. Raadpleeg in ieder geval een dokter wanneer het bloeden niet wil stoppen.

Vaginale bloedingen kunnen wijzen op het begin van de menopauze. Uiteraard is in dat geval de leeftijd een belangrijke factor. Vanaf de leeftijdsgrens van 40 jaar kunnen bloedingen de voorbode van de menopauze worden, hoewel het nog een tijdje kan duren alvorens die zich effectief inzet. Een gewaarschuwde vrouw is er in ieder geval twee waard.

Vaginale bloedingen zijn altijd abnormaal waneer een vrouw gedurende 12 maanden haar maandstonden niet heeft gehad, in dat geval mag er steeds een alarmbelletje gaan rinkelen. Aarzel niet en raadpleeg in ieder geval een dokter. Leg hem of haar nauwkeurig uit wat er is gebeurd, op die manier kan de oorzaak van het bloeden zo snel mogelijk achterhaald worden.

De behandeling van vaginale bloedingen is uiteraard afhankelijk van de oorzaken. Er zijn dan ook verschillende manieren van behandeling mogelijk, niet elke vrouw zal door de dokter op dezelfde manier worden behandeld. De algemene conclusie kan luiden dat er zeer voorzichtig moet worden omgesprongen met deze vorm van bloedingen.

Syndicatie