Variatie houdt het sexleven bloeiend

Variatie houdt het sexleven bloeiend

Ieder paar moet zelf uitmaken waar de grens van hun sexleven ligt

Vaak hoort men echtparen klagen dat hun sexleven saai en ongeïnspireerd is. Het verhaal is bekend: beide partners kennen elkaar al enkele jaren. In het begin vierde lust hoogtij en konden zowel man als vrouw niet snel genoeg uit de kleren raken. Sex was pure pret, pret die wel geen einde leek te kennen. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan zo’n wild sexleven.

De partners raken stilaan hun wilde haren kwijt en daarmee ook hun ongebreideld enthousiasme. De eerste klachten steken de kop op. In veel gevallen gaat de vrouw aan de klaagmuur staan, met de opmerking dat haar man/partner uiteindelijk toch niet zo veel van het vrouwelijk lichaam en van de vrouwelijke sexbeleving heeft begrepen. Dat kan misschien wel zo zijn, maar mogelijk heeft de vrouw aan haar opvoedingsplicht verzaakt. Het is namelijk zo dat de vrouw de man moet leren hoe zij een orgasme kan krijgen. Geen enkele man kan een vrouw vanaf de eerste keer tot een orgasme brengen. Zelfs ervaren minnaars moeten er rekening mee houden dat de ene vrouw de andere niet is. Wat bij de ene vrouw werkt, zal dat bij de andere vrouw niet doen.

Wat moet de vrouw aan de man vertellen? Heel eenvoudig: de dingen waarvan zij houdt en die haar opwinden, maar ook open en bloot vertellen over de dingen waar ze wel van houdt. Koppel deze uitleg en de ervaring van de jaren en het sexleven van het koppel kan in een stroomversnelling raken. Beide partners zijn dan gedurende een paar jaar gegarandeerd van sexplezier. Dat plezier kan de rest van het leven blijven duren, maar toch is het opletten geblazen. Sleur kan zelfs de prettigste dingen uithollen, dat is één van de meer vervelende dingen waar we in dit leven rekening mee moeten houden.

Op een bepaald moment kan het sexleven toch uitgeblust raken. Dat hoeft niet echt verontrustend te zijn, want voor dit probleem ligt een oplossing grijpensklaar. Door het sexleven wat ‘pikanter’ te maken kan het gebeuren in bed opnieuw aan spanningskracht winnen. Vaak is het de man die met ‘iets nieuws’ op de proppen komt. Dat ‘iets’ kan uiteraard vanalles zijn, naargelang van de sexuele fantasieën die de man koestert. Uiteraard hoeft de vrouw niet op de voorstellen van de man in te gaan wanneer ze daar geen zin in heeft.

Anderzijds heeft het ook geen zin om elk voorstel zonder meer van de hand te wijzen. Dikwijls blijkt uit de praktijk dat het idee van de man achteraf nog niet zo slecht was en dat ook de vrouw er plezier aan heeft beleefd. Vanzelfsprekend mag er in bed nooit dwang aan te pas komen, beide partners moeten wel degelijk akkoord gaan met het aanbrengen van de nodige (pikante) variaties in het sexleven.

Syndicatie