Vroegtijdig klaarkomen of vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) kan voorkomen worden

Testen met nieuwe spray zijn veelbelovend

Heel wat mannen hebben te lijden onder vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox). Dat kan een ervaring zijn die af en toe voordoet, maar bij sommige mannen heeft het probleem een chronische vorm aangenomen. Dat betekent dat zij vrijwel bij elke keer sex te snel een orgasme gaan krijgen. Dit kan voor problemen zorgen, zowel bij de man zelf als bij zijn partner.

Vroegtijdig klaarkomen of vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) kan nu echter voorkomen worden, zo luidt het goede nieuws. De testen met nieuwe spray zijn namelijk veelbelovend verlopen. Het gebruik van de nieuwe spray stelt het orgasme met een aanzienlijke periode uit, waarbij zelfs een verlenging van de penetratieperiode met ongeveer 500% mogelijk is.

Een behandeling met PSD502 - de voorlopige werknaam voor de nieuwe spray - kan de vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) duidelijk uitstellen. Na een maand behandeling met de spray gebeurde de gemiddelde zaadlozing na iets meer dan 3 minuten, na drie maanden behandeling was die periode al opgeschoven tot 3 minuten en 42 seconden. In de Verenigde Staten gebeurden inmiddels al enkele studies omtrent de nieuwe spray en deze bevestigden beiden de degelijkheid er van.

Het probleem van de vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) wordt nogal eens gelinkt aan jongeren met weinig sexuele ervaring. Dat hoeft echter niet noodzakelijk zo te zijn, ook oudere mannen ondervinden er hinder van. Naar verluidt zou 20 tot 30% van de mannen af en toe of op regelmatige basis met vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) af te rekenen hebben. Af en toe kan het probleem zorgwekkende proporties aannemen, met eventueel zelfs het afbreken van relaties tot gevolg.

De meeste mannen die last hebben van vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) kunnen hun ejaculatie niet met veel meer dan een halve minuut uitstellen. Bij sommmige gebeurt het al wanneer ze de vagina penetreren. Bij deze groep mannen is er onvoldoende lang vaginaal contact om kinderen te verwekken, wat dan weer spanningen binnen het huwelijk kan veroorzaken.

De huidige behandelingen voor vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) gebeuren onder andere door het het nemen van SSRI -antidepressiva, want het uitstellen van een vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) is vaak een gevolg van het nemen van medicatie. Het nadeel is echter dat deze geneesmiddelen dagelijks moeten worden ingenomen, met alle gevolgen van dien wat neveneffecten betreft. Bovendien moeten ze drie tot zes uur voor het hebben van sex ingenomen worden. Dat is een duidelijke handicap, want sex is natuurlijk niet iets wat lang op voorhand gepland wordt. Het spontaan opduiken van lustgevoelens spreekt in dat verband boekdelen. In die zin is de spray dus alvast een aanwinst. Het is nu uitkijken naar de datum dat de commercialisatie kan beginnen.

Syndicatie