Vrouwen mogen op sexueel gebied ook initiatief nemen

Vrouwen mogen op sexueel gebied ook initiatief nemen

Veel mannen zijn het beu om op sexueel vlak altijd het voortouw te moeten nemen

Er zijn heel wat misverstanden omtrent het initiatief in het sexleven tussen twee partners. Vaak stellen vrouwen vast dat hun sexleven niet zo veel meer voorstelt. Dat kan uiteraard aan de man liggen, veel mannen begrijpen zelfs na jaren huwelijk nog niet veel van het vrouwelijk lichaam. Dan is het uiteraard moeilijk om te weten hoe vrouwen opgewonden raken. De gevolgen laten zich raden: geleidelijk aan verdwijnt het vuur uit het sexleven, waardoor de sexuele voldoening verdwijnt.

Maar ook vrouwen maken in bed soms fouten waar het sexleven onder te lijden heeft. It takes two to tango, zegt een Angelsaksisch spreekwoord. Dat betekent dat zowel mannen als vrouwen in de fout gaan. Waar mannen vaak weinig benul hebben van hoe een vrouwenlichaam (sexueel) funcionteert, maken vrouwen heel andere fouten op sexueel gebied.

Een veel gemaakte fout is een zekere vorm van gelatenheid. Vrouwen mogen op sexueel gebied namelijk ook het initiatief nemen, graag zelfs. Veel mannen zijn hetn namelijk beu om op sexueel vlak altijd het voortouw te moeten nemen, ze worden maar al te graag door hun vrouw uitgenodigd voor een flinke stoeipartij. Ondanks de sexuele emancipatie zijn er nog steeds niet zo veel vrouwen die op sexgebied veel daadkracht aan de dag leggen.

Wat is er dan mis met de vrouwelijke zin voor initiatief? Heel wat vrouwen vrezen voor hun reputatie als ze zich op sexvlak te veeleisend opstellen. Een agressief imago willen de meeste vrouwen liever vermijden, waardoor ze het initiatief in de mate van het mogelijke aan hun partner/man geven. Nogal wat vrouwen hebben een stereotype idee in het hoofd over hoe een vrouw zich moet gedragen. Ze willen kost wat kost vermijden dat ze in bed als te agressief ervaren worden. Het resultaat is dat ze door nogal wat mannen als te ‘mak’ worden ervaren, 21ste eeuw of geen 21ste eeuw.  

Les Parrot, professor psychologie aan Seattle Pacific University en auteur van een nieuw boek ‘Crazy Good Sex’ blameert de vrouwen voor hun gebrek aan sexuele ondernemingszin. Toegeven aan die fout is volgens Parrot één van de grootste vergissingen die vrouwen in bed kunnen maken. De meeste mannen ervaren dat zij altijd het initiatief moeten nemen als een tekortkoming van de kant van hun vrouwelijke partner. Het evenwicht in de relatie lijkt zodoende verstoord te raken. Eigenlijk houden de mannen er wel van dat ze door hun partner worden ‘bestookt’, op dezelfde manier zelfs als vrouwen zelf er van houden.

Uiteindelijk kregen mannen de indruk dat vrouwen niet op dezelfde manier van sex houden als zijzelf en dat is uiteraard niet waar. De praktijk leert dat vrouwen even geïnteresseerd zijn in sex dan in mannen. Ze kunnen dat ook bewijzen door af en toe zelf het initiatief te nemen. Altijd hoeft dat natuurlijk niet, maar af en toe mag het wel. Het kan voor beide partners leiden tot een nieuwe vorm van sexuele ervaring.

Syndicatie