Vrouwentranen kalmeren sexuele drift of libido bij mannen

Vrouwentranen kalmeren sexuele drift of libido bij mannen

 Wenende vrouwen doen testosterone gehalte bij mannen dalen

 Af en toe wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht rond onderwerpen die op het eerste gezicht wat vreemd overkomen. Zo is aan een Amerikaanse universiteit het effect onderzocht van vrouwentranen op de mannelijke sexuele drang. De resultaten van het onderzoek blijken nogal verrassend te zijn. Vrouwentranen kalmeren namelijk de sexuele drift of het libido bij mannen, zo luidde de conclusie

 Wenende vrouwen doen het testosterone gehalte bij mannen dalen. Robert R. Provine, professor aan de University of Maryland Baltimore County, kwam bovendien tot de verrassende vaststelling dat mannen een onderscheid kunnen maken tussen vrouwelijke tranen die door emoties worden veroorzaakt en tranen die het gevolg zijn van oogbevochting. Provine testte een aantal mannelijke proefpersonen door hun twee doosjes met twee soorten vrouwentranen voor te houden.

 Opvallend was dat het testosterone gehalte bij mannen hoofdzakelijk daalde bij tranen die werden opgevangen bij vrouwen die naar een droevige film keken. De reactie op gewoon oogvocht was veel geringer, zo bleek. Dat bleek aan de hand van het tonen van een aantal foto’s van aantrekkelijke vrouwen na blootstelling aan de tranen. Het vreemde aan het verhaal is dat er geen verschil is in geur wat betreft de twee soorten tranen.

Syndicatie