Waarom hebben mannen minder zin in sex wanneer zij ouder worden?

Waarom hebben mannen minder zin in sex wanneer zij ouder worden?

Mannelijk geslachtsdeel veroudert mee met zijn drager

De penis is waarschijnlijk het lichaamsdeel dat de man het nauwst aan zijn hart ligt, tenminste toch in de eerste fase van mijn leven. Naarmate iemand ouder wordt, neemt de goesting in sex vaak echter af. Een wet van meden en perzen is dit echter, sommige mannen blijven tot op heel late leeftijd heel sexueel actief. Normaal slinkt echter het testosteron gehalte bij het ouder worden, waardoor de zin in sex minder wordt. 

Maar iedere man van middelbare leeftijd en daarna zal moeten vaststellen dat zijn penis in de loop van de jaren van uitzicht verandert. Is het normaal dat de omvang van mijn penis verandert met het ouder worden?, is een vraag die vaak aan dokters wordt gesteld.

Het mannelijk geslachtsdeel veroudert mee met zijn drager en dat uit zich op verschillende manieren. De daling van het testosteron gehalte heeft tot gevolg dat een man minder snel opgewonden zal raken. Wanneer hij opgewonden is, zal de penis bovendien meer tijd vragen om stijf te worden. Ook het bereiken van een orgasme en het opnieuw stijf krijgen van de penis na dat orgasme zullen meer tijd vergen.

Syndicatie