Waarom leven getrouwde mannen vaak langer dan vrijgezellen?

Waarom leven getrouwde mannen vaak langer dan vrijgezellen?

Een partner langs u in bed zal sneller een aandoening als slaapapneu helpen ontdekken

Er zijn aan het huwelijk zowel voor- als nadelen verbonden. Iedereen die getrouwd is, zal deze stelling ongetwijfeld bevestigen. Soms wegen de voordelen zwaarder door dan de nadelen, in andere gevallen is het omgekeerde het geval. Te veel nadelen lijden er toe dat huwelijken worden ontbonden, maar dat is een ander gevaar. We willen het hier even hebben over een belangrijk voordeel van het huwelijk. 

Waarom leven getrouwde mannen vaak langer dan vrijgezellen? Daar zijn verschillende redenen voor aan te geven. Op de eerste plaats geeft een harmonisch huwelijk een zekere vorm van rust, de man (in dit geval) zal zich zekerder en minder opgejaagd voelen. Hij zal dan ook minder geneigd zijn tot allerlei uitspattingen, een gezonder leven leiden en op regelmatige tijdstippen eten. Er is echter nog een andere belangrijk voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Een partner langs u in bed zal sneller een aandoening als slaapapneu helpen ontdekken. Daar is heus niet veel speurwerk voor nodig, want een man (ook een vrouw natuurlijk) met slaapapneu kan vreselijk hard snurken. Deze aandoening wordt zodoende tijdig ontdekt, waardoor er kan worden ingegrepen. Zo wordt uiteindelijk vermeden dat een aandoening als slaapapneu aanleiding geeft tot allerlei ernstige kwalen, waaronder hart- en vaatziekten.

Syndicatie