Waarom masturbeer ik?

Waarom masturbeer ik?

Sommige mensen hebben hardnekkige schuldgevoelens omtrent masturbatie

De houding tegenover masturbatie is tweeslachtig. Iedereen doet het (of heeft het toch alleszins al eens gedaan), maar niemand spreekt er over. Meestal gebeuren de eerste experimenten met zelfbevrediging in de heel vroege puberteit, zo niet vroeger. Zowel jongens als meisjes zullen op die leeftijd proberen om hun sexueel orgaan te stimuleren, waardoor er een heel nieuwe belevingswereld voor hen opengaat.

Waarom masturbeer ik?, is dan de volgende logische vraag. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: op de eerste plaats omdat ik het prettig vind. Bovendien biedt masturbatie de geschikte manier om de eerste sexervaringen te beleven. Uiteraard kan zelfbevrediging ook een alternatief vormen voor mensen die tijdelijk of blijvend zonder sexuele partner zitten.

Masturberen is tevens een veilig alternatief voor mensen die zwangerschap en/of sexueel overdraagbare ziekten willen verleiden. Sommige mensen hebben hardnekkige schuldgevoelens omtrent masturbatie, wat onder andere te maken heeft met het taboe dat in sommige godsdiensten op zelfbevrediging rust. Op medische gronden zijn er echter geen redenen om een verbod op masturbatie in te stellen.

Syndicatie