Wat moet ik eten om erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) te voorkomen?

Wat moet ik eten om erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) te voorkomen?

Erectiestoornissen zijn vooral bij oudere mannen niet zeldzaam

Voor veel mannen is hun potentie erg belangrijk, tegenwoordig wil men tot op oudere leeftijd in bed behoorlijk blijven presteren. Daarom doen erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) heel wat mannen in paniek slaan. Eigenlijk is er geen reden voor panikeren, want het optreden van erectiestoornissen is de gewoonste zaak ter wereld wanneer iemand ouder wordt.

Erectiestoornissen zijn dus vooral bij oudere mannen niet zeldzaam, laten we dat goed onthouden. Toch zijn er een aantal zaken die deze ongemakken (als we dat woord mogen gebruiken) kunnen helpen voorkomen. Op de eerste plaats is het belangrijk om te letten op wat je eet. Algemeen kan worden gesteld dat wat slecht is voor iemands hart, ook slecht is voor iemands bloeddruk. Veel vet voedsel valt te ontraden, anderzijds zijn groenten en fruit een must. Alleen op die manier kan de bloedstroom geoptimaliseerd worden en een optimale bloedstroom is noodzakelijk om voldoende bloed in de penus te pompen.

Andrew McCullough, associate professor klinische urologie en director Male Sexual Health Program aan het New York University Langone Medical Center, stelt kort en goed dat alles wat slecht is voor het hart, ook slecht is voor zijn penis. Bij mannen die een zogenaamd mediteraan dieet volgen, blijken erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veel minder voor te komen dan bij wie dat niet doet. Dat betekent dat veel fruit en groenten, volle granden en gezonde vetten goed zijn voor het hart.

Syndicatie