Welke fouten moeten mannen vermijden in hun relaties?

Welke fouten moeten mannen vermijden in hun relaties?

Mannen vaak fouten in relaties met vrouwen

Meestal start een relatie in optimale omstandigheden, beide partners zijn tot over de oren verliefd en de toekomst lijkt alleen maar rozengeur en zonneschijn te brengen. Na de eerste wittebroodsweken ebt de euforie vaak weg en dan komt de harde realiteit naar boven. Het is inderdaad van alle tijden, maar het aangaan van een blijvende relatie is geen makkelijke zaak.

Beide partners maken uiteraard fouten, maar vaak zijn toch mannen die een verkeerd beeld hebben van hoe een goede relatie er uitziet. Ze begrijpen vrouwen niet of onvoldoende, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk dreigt de relatie – die al dan niet in een huwelijk is vastgelegd – ten dode opgeschreven.

Vaak zijn het steeds dezelfde fouten die de mannen maken, fouten die in sommige gevallen zeer zeker te vermijden zijn. Vaak betreft het subtiele fouten die dikwijls niet opgemerkt worden. Het vermijden van deze flaters kan echter een wereld van verschil maken. De verstandhouding tussen man en vrouw gaat gevoelig verbeteren, waardoor de relatie meteen een grotere kans op slagen maakt.

Gloria Vanderhorst, een bekende Amerikaanse relatiespecialiste, merkt op dat investeren in een relatie zowel voor mannen als voor vrouwen kan lonen. Het afspringen van een relatie waar veel van werd verwacht, kan namelijk aanleiding geven tot fysische en psychische problemen. Daarom is het volgens Vanderhorst noodzakelijk dat er tijdig wordt ingegrepen, kwestie van het ergste te voorkomen.

 Zij stelt vast dat wanneer patiënten bij haar om advies komen vaak al in een situatie van angst, depressie of een combinatie van beiden zijn beland. Voorkomen is echter beter dan genezen, aldus Vanderhorst. Zij adviseert om in een tijdig stadium beroep te doen op externe hulp. Dat advies geldt overigens zowel voor Amerikanen als voor Europeanen, waarbij laatstgenoemde nog veel te weing een beroep doen op een relatiedeskundige om een scheve situatie recht te trekken.

Syndicatie